Cei mai buni barista din țară desemnați la Barmaniada 2016

Bucureşti, mai 2016: Marți, 31 mai, Barmaniada a desemnat câștigătorul titlului de Barista Anului 2016 în România. Cei mai buni profesioniști ai cafelei de specialitate s-au reunit într-o atmosferă plină de energie și entuziasm la Nomad Skybar, în cadrul primei etape a competiției Barmaniada, cel mai important eveniment anual din domeniul bartending-ului, aflată la cea de-a şaptea ediţie.

Etapa de Barista a adus în fața publicului experți în domeniul cafelei, provocându-i să-și demonstreze talentul, cunoștințele, dar și spiritul creativ în alegerea și prepararea celor mai deosebite cafele.

Câștigătorii Etapei de Barista
Primul loc al podiumului a fost ocupat de Andrei Szabo, care a impresionat membrii juriului prin calitatea tehnicilor folosite, fiind recompensat cu 400 Euro și cu o excursie la fabrica Nuova Simonelli. În prezent, Andrei este barista profesionist și lucrează la Bloom Coffee Shop în București. Andrei a dat dovadă de creativitate, alegând ingrediente inedite, pentru a completa gustul cafelei folosite în băuturi.
Al doilea premiu, în valoare de 200 Euro și o excursie la fabrica Nuova Simonelli, a fost acordat Lilianei Romenciu, barista profesionist la Origo Coffee Shop în București. În plus, Liliana a primit un premiu special pentru cea mai bună cafea pregătită la filtru, constând într-un training de brew oferit de Jeremy Challender, de la Prufrock Coffee.

Cel de-al treilea câștigător, recompensat prin excursia la fabrica Nuova Simonelli si premiul în valoare de 100 Euro, este Adrian Avasîlcăi, barista la Origo Coffee Shop, în București. Adrian s-a făcut remarcat prin calitățile speciale ale cafelei alese, juriul apreciind atenția acordată tuturor detaliilor.

Invitaţi
Continuând tradiţia de a reuni profesionişti din plan naţional şi internaţional, şi anul acesta evenimentul s-a bucurat de prezenţa a doi invitați speciali de peste hotare. Jeremy Challender este co-fondator Prufrock, unul dintre cele mai prestigioase coffee shop-uri și școli de cafea din lume la ora actuală. Jeremy este campion la UK Brewer’s Cup 2016 și juriu senzorial acreditat World Coffee Events.

Michalis Dimitrakopoulos, campion la World Coffee in Good Spirits în 2016. În prezent, este barista la unul dintre cele mai apreciate coffee shop-uri din Grecia – The Underdog, unde face parte dintr-o echipă puternică de profesioniști în domeniul cafelei de specialitate.

Juriu
Juriul competiţiei a fost alcătuit din profesionişti renumiţi, care au evaluat din punct de vedere senzorial şi tehnic preparatele concurenţilor. Juriul a reunit următorii membri:
• Jeremy Challander – campion la UK Brewer’s Cup 2016, co-fondator Prufrock;
• Michalis Dimitrakopoulos – campion la World Coffee in Good Spirits 2016;

barista

  • Organizatori

  • Sponsori
  • Parteneri