Cei mai buni mixologi ai anului desemnați la Barmaniada 2016

 

Marți, 27 septembrie, Barmaniada a desemnat câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016 în România. Cei mai talentați barmani mixologi s-au reunit într-o atmosferă plină de energie și creativitate în Nomad SkyBar, în cadrul competiției Barmaniada, cel mai important eveniment anual din domeniul bartending-ului, aflat la cea de-a şaptea ediţie.

Etapa de Mixologie a pus la încercare nu numai acurateţea tehnicilor folosite de concurenţi, dar şi creativitatea şi atitudinea acestora în prepararea şi prezentarea unor cocktail-uri inedite. Iar provocarea a fost ca aceștia să își prezinte băuturile printr-un moment special, interactiv, care să se poată regăsi și în practica zilnică din spatele barului.

 

Câștigătorii Etapei de Mixologie  

Câștigătorii Etapei de Mixologie sunt Sorin Becheanu (București), Andrei Mocan (Brașov) și Mihai Fetcu (Brașov). Sorin Becheanu a câștigat o vizită în Londra și s-a calificat direct in finala Beefeater MIXLDN, precum și un premiu în valoare de 400 Euro. Ceilalți doi câștigători au primit premii în valoare de 300 Euro – locul al II-lea și 150 Euro pentru cel de-al treilea loc al podiumului.

Aceștia au impresionat juriul cu cocktailuri concept inedite care le-au pus în valoare atuurile profesionale, dar și pe cele personale.

Sorin Becheanu, câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016, a creat un cocktail concept, Classified, sub forma unui agent secret a cărui singură misiune era să fie cel mai bun cocktail al anului, având ajutoare inedite precum sirop de soc, kiwi și busuioc.

Andrei Mocan a impresionat juriul printr-un cocktail clasic, Orange Gimblet, ale cărui nuanțe de lichior de portocală, sirop de bezele și honey bitter i-au adus fericitul loc II în competiția celor mai buni mixologi.

Cocktailul lui Mihai Fetcu a avut ca protagosniste aromele puternice din plante și mirodenii. Astfel, Mihai a câștigat locul III al competiției cu Half Past Bitter, o băutură cu accente fructate, dar și de ceai negru.

 

Juriu

Juriul competiţiei a fost format din profesionişti renumiţi, care au evaluat preparatele concurenților din punct de vedere tehnic, senzorial și din punct de vedere al experienței create. Preşedintele comisiei, Tim Stones,  i-a avut alături pe următorii membri:

  • Bogdan Nicolae, co-fondator Barmania și președinte al Asociației Barmanilor Profesioniști din România;
  • Tudor Alexandru, trainer Barmania și barman profesionist;
  • Ionuț Frangulea, Brand Ambassador Monin;
  • Sima Vasile, barman profesionist cu experiență de peste 8 ani în bartending, Food & Beverage Manager Nomad Skybar.
  • Organizatori

  • Powered by Beefeater

  • Sponsori
  • Parteneri