Beneficiul de grădinărit în casă.

Plantarea de flori și legume poate culege buchete abundente și recoltele delicioase pentru masa dvs. de luat masa. Dar știați că grădinăritul poate face și minuni pentru bunăstarea voastră? Iată opt beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale grădinăritului. Grădinăritul poate construi stima de sine. Poate nu credeți că v-ați născut cu un deget verde, dar după ce ați tăiat, plantat, îngrijit și recoltat plante, s-ar putea să vedeți o persoană ușor diferită în oglindă: o persoană care poate crește lucrurile și este un pic mai în ton cu pământul. Întotdeauna se simte bine să îndeplinești noi sarcini și, dacă poți crește o grădină, ce nu poți face?

Grădinăritul este bun pentru inima ta. Tot ce sapă, plantează și dăunează arde calorii și îți întărește inima. “Există beneficii fizice pentru a face grădinărit manual”, spune UNC Health Health Medical Medicine, Robert Hutchins, MD, MPH. „Este o muncă grea pentru grădină și oferă câteva beneficii cardiovasculare”.

Grădinăritul reduce stresul

Grădinăritul poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei și anxietății. „Grădinăritul vă oferă o șansă să vă concentrați pe ceva și să vă puneți mintea să lucreze cu un scop și o sarcină în minte”, spune dr. Hutchins, „ceea ce este util mai ales acum cu atâta boală și moarte și vorbesc despre moarte, doar pentru vezi lucrurile crescând și lucrurile înfloresc. Grădinăritul te poate face fericit. A vă murdări sub unghii în timp ce săpați în pământ vă poate face destul de fericit. De fapt, inhalarea M. vaccae, o bacterie sănătoasă care trăiește în sol, poate crește nivelul de serotonină și poate reduce anxietatea.

Grădinăritul îți poate îmbunătăți rezistența mâinii. Tot ce sapă, plantează și trage face mai mult decât să producă plante. Grădinăritul îți va mări puterea mâinii. Ce modalitate excelentă de a vă menține mâinile și degetele cât mai puternice cât mai mult timp. Grădinăritul vă poate oferi un impuls de vitamina D. O doză sănătoasă de vitamina D îți crește nivelul de calciu, ceea ce îți aduce oasele și sistemul imunitar. Expunerea la lumina soarelui i-a ajutat pe adulții în vârstă să obțină cantități adecvate de vitamina D. Doar nu vă uitați de protecția solară.

Grădinăritul nu înseamnă doar a-ți face casa să arate bine (cu toate că un mic apel de frânare, cu siguranță, nu doare niciodată). Grija pentru plante poate face, de asemenea, minuni pentru propria dvs. bunăstare, sugerează o abundență de cercetări științifice. Exercițiul fizic poate contribui la o greutate sănătoasă și la nivelul tensiunii arteriale și doar interacțiunea cu flora îți poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mentală. „Natura are un impact uriaș asupra sănătății și a sănătății”, spune Gwenn Fried, managerul Horticoterapiei la reabilitarea Rusk a NYU Langone. „Știm că nivelul cortizolului al oamenilor scade într-un mediu verde, calm”. Rotiți-vă mânecile și începeți să săpați, plantați și descărcați în primăvara și vara aceasta. Iată cât de mult vă va avantaja tendințele către paturile de grădină pe termen lung.

Grădinăritul arde o mulțime de calorii

Vești bune pentru cei care petrec deja ore întregi plantând plante perene: Grădinăritul este considerat exercițiu cu intensitate moderată. Puteți arde aproximativ 330 de calorii făcând o oră de grădinărit ușor și de lucru în curte – mai mult decât mersul într-un ritm moderat pentru aceeași perioadă de timp – conform Centrelor de control și prevenire a bolilor (CDC). Bărbații și femeile care au participat la un program comunitar de grădinărit au avut, de asemenea, un IMC semnificativ mai scăzut (indici de masă corporală) decât vecinii lor similari, potrivit unui studiu din 2013 publicat în American Journal of Public Health.

Vă poate scădea tensiunea arterială. Doar 30 de minute de activitate fizică la nivel moderat în majoritatea zilelor săptămânii pot preveni și controla tensiunea arterială ridicată. De fapt, Institutul Național de Inimă, Plămân și Sânge recomandă grădinăritul sau rădăcina frunzelor timp de 30-45 de minute ca exemple despre cum să lovești acea cantitate recomandată. Pe lângă exercițiul fizic pe care îl veți tinde către o grădină de legume, un complot productiv poate promova și o alimentație mai bună prin furnizarea de produse proaspete și sănătoase.

Grădinăritul este corelat pozitiv cu reducerea simptomelor depresiei și anxietății,

Ghidul dietetic recomandă consumul a cel puțin 2 căni de legume și 1½ cani de fructe pe zi pentru a obține nutrienți necesari și a reduce riscul de boli cronice.  Cu toate acestea, doar 1 din 10 adulți americani îndeplinesc aceste recomandări, potrivit CDC. Grădinăritul ajută oamenii să-și dezvolte un obicei de durată de a consuma suficiente fructe și legume, însă, conform cercetărilor din 2016 ale Institutului de Științe Alimentare și Agricole al Universității din Florida. Acest lucru poate funcționa nu numai prin furnizarea de legume proaspete, dar, de asemenea, face mai probabil ca copiii să încerce alimente pe care poate nu le-au mâncat înainte, cercetează Societatea Americană pentru Știința Horticulturii teoretizează.

Potrivit unei metaanalize din 2017 în Rapoarte de medicină preventivă care au analizat 22 de studii de caz diferite. De fapt, unele spitale folosesc chiar plantarea și amenajarea florilor ca un tip de reabilitare pentru persoanele care se recuperează de la răni, accidente vasculare cerebrale, intervenții chirurgicale și alte afecțiuni. Programul de terapie horticola NYU Langone ajuta pacientii sa-si reconstruiasca atat sanatatea fizica cat si cea psihica, spune Fried.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*