Beneficiul unui jackfruit pentru sănătatea ta.

Jackfruit este un fruct tropical unic, care a crescut în popularitate în ultimii ani. Are o aromă dulce distinctivă și poate fi folosit pentru a prepara o mare varietate de feluri de mâncare. De asemenea, este foarte hrănitor și poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. Acest articol va discuta despre avantajele adăugării de jackfruit la dieta ta. Jackfruit este un fruct exotic cultivat în regiunile tropicale ale lumii. Este originar din India de Sud. Este parte a familiei de plante Moraceae, care include, de asemenea, smochine, dud și fructe de pâine. Jackfruit are o piele exterioară spinoasă și este de culoare verde sau galbenă. Un aspect unic al jackfruitului este dimensiunea neobișnuit de mare.

Este cel mai mare fruct de copac din lume și poate ajunge până la 35 kg în greutate. Jackfruit are o aromă subtilă dulce și fructată. Acesta a fost spus la gust similar cu o combinaţie de fructe, inclusiv mere, ananas, mango şi banane. Veganii și vegetarienii folosesc adesea acest fruct ca înlocuitor de carne datorită texturii sale, care este comparabilă cu carnea mărunțită.

Beneficiile multe de jackfruit.

Din fructele arborelui jack este capabil să reziste la climat tropical, acesta poate fi o sursă majoră de calorii si carbohidrati pentru oamenii din țările în curs de dezvoltare care sunt în pericol de înfometare . Deși jackfruitul este cultivat în zone tropicale, acesta devine din ce în ce mai disponibil în alte părți ale lumii, inclusiv în SUA. Este în sezonul în timpul verii.Partea cea mai frecvent consumate de jackfruit este carne, sau păstăi de fructe, care sunt comestibile atât atunci când coapte şi necoapte. Poate fi folosit în mâncăruri dulci și sărate, inclusiv deserturi și curry. Semințele sunt, de asemenea, sigure pentru a mânca. Jackfruit are un profil de nutriție impresionant. Acesta conține o cantitate moderată de calorii, oferind 155 într-o porție de o ceașcă (165 de grame). Aproximativ 92% din calorii provin din carbohidrați, în timp ce restul provin din proteine și o cantitate mică de grăsime .

Mai mult decât atât, jackfruit conține unele din aproape fiecare vitamine și minerale de care aveți nevoie, precum și o cantitate decentă de fibre.O ceașcă de fructe feliate oferă următoarele substanțe nutritive calorii: 155. Carbohidrați: 40 de grame, fibre: 3 grame, 3 grame de proteine: Vitamina A: 10% din CDI. Vitamina C: 18% din CDI. Riboflavină: 11% din CDI. Magneziu: 15% din CDI. Potasiu: 14% din CDI. Cupru: 15% din CDI. Mangan: 16% din CDI. Ceea ce face ca jackfruitul să fie unic față de alte fructe este conținutul său de proteine. Oferă mai mult de 3 grame de proteine pe cană, comparativ cu 0-1 grame în alte tipuri similare de fructe, cum ar fi merele și mango-urile. Jackfruit este, de asemenea, bogat în mai multe tipuri de antioxidanți, care sunt probabil responsabili pentru majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate.

Jackfruit este destul de sănătos. Oferă o cantitate moderată de calorii în plus față de o mulțime de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Poate beneficia de controlul zahărului din sânge. Jackfruit are mai multe proprietăți care pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge. Are un indice glicemic destul de scăzut (GI), care este o măsură a cât de repede crește zahărul din sânge după ce ați consumat un aliment. Acest lucru a fost atribuită fibre acesta oferă, care încetinește digestia și ajută la prevenirea piroane de zahar din sange. Dietele care includ o mulțime de alimente cu conținut scăzut de GI s-au dovedit a fi utile pentru promovarea controlului zahărului din sânge.

Conținutul de flavonoide și antioxidanți,

În plus, jackfruitul oferă unele proteine, care pot ajuta la prevenirea creșterii prea repede a nivelului zahărului din sânge după o masă. Într-un studiu, adulții care au consumat extract de jackfruit au descoperit că au îmbunătățit semnificativ nivelul zahărului din sânge.  În plus, un studiu al șoarecilor diabetici a constatat că extractul de frunze de jackfruit a ajutat la reducerea nivelului de zahăr din sânge și a asigurat controlul pe termen lung al zahărului din sânge. 

Aceste efecte au fost atribuite fructele arborelui jack conținutul de flavonoide și antioxidanți, care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a promova echilibrat de zahăr în sânge. Deși rezultatele acestor studii sunt promițătoare, mai multe studii ale persoanelor care mănâncă fructe proaspete sunt necesare pentru a confirma aceste beneficii potențiale. Jackfruit are un indice glicemic scăzut și oferă unele fibre, proteine și antioxidanți, toate acestea pot promova un control mai bun al zahărului din sânge. Poate proteja împotriva bolilor. Jackfruitul este bogat în câțiva antioxidanți puternici care oferă diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de mai multe boli. Antioxidanții vă protejează celulele de stresul oxidativ și inflamația, care rezultă adesea din daunele cauzate de moleculele numite radicali liberi.

Iată o prezentare generală a antioxidanților care sunt cei mai abundenți în jackfruit: Vitamina C: Jackfruit conține cantități mari de vitamina C, care poate ajuta la prevenirea inflamației care poate duce la boli cronice cum ar fi bolile de inimă și cancerul (3, 15Trusted Source). Carotenoizii: Carotenoizii s-au dovedit a ajuta la reducerea inflamației și la reducerea riscului diferitelor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Flavanone: Flavanone conține proprietăți anti-inflamatorii, care pot ajuta la reduce de zahăr din sânge, tensiunii arteriale și a colesterolului factori importanți în reducerea riscului de diabet de tip 2 si boli de inima. Jackfruit conține o varietate de antioxidanți care pot fi utile pentru prevenirea dezvoltării mai multor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Alte beneficii potențiale pentru sănătate. Jackfruit se spune că are mai multe alte beneficii pentru sănătate care nu au fost studiate în mod specific.

Creșterea imunității și, de asemenea, alergiile sale

Sănătatea imună: conținutul Jackfruit de vitamine A și C care stimulează imunitatea poate ajuta la prevenirea bolilor. Consumul de acest fruct este, de asemenea, pretins a fi util pentru reducerea riscului de infecții virale. Prevenirea problemelor cutanate: Acest fruct oferă mai mulți nutrienți și antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care pot îmbunătăți sănătatea pielii. Există dovezi anecdotice că mănâncă-l poate încetini îmbătrânirea pielii. Sănătatea inimii: Jackfruitul poate avea potențialul de a reduce riscul bolilor de inimă datorită conținutului său de potasiu, fibre și antioxidanți. În plus, rădăcinile și extractele au fost utilizate în medicina tradițională indiană și Sri Lanka pentru a trata mai multe afecțiuni, inclusiv astm, diaree și ulcere gastrice, dar aceste efecte nu au fost niciodată dovedite științific. Deși aceste beneficii raportate nu sunt susținute de dovezi științifice, inclusiv jackfruit în dieta dvs. merită cu siguranță o încercare dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea.

Există mai multe beneficii potențiale de sănătate ale jackfruit care au fost raportate anecdotic, dar nu au fost dovedite de dovezi științifice. Riscurile de a mânca Jackfruit. Deși sigur pentru majoritatea, unii oameni ar putea avea nevoie să limiteze sau să evite jackfruitul. Anumite persoane sunt alergice la aceasta, în special cei care sunt alergici la polenul de mesteacăn. În plus, datorită potențialului său de a scădea nivelul zahărului din sânge, persoanele cu diabet zaharat ar putea avea nevoie să-și schimbe dozele de medicamente dacă mănâncă acest fruct în mod regulat. Cu toate acestea, consumul de jackfruit nu a fost niciodată raportat că provoacă efecte secundare grave și este sigur pentru majoritatea oamenilor să mănânce. Nu există riscuri majore asociate cu consumul de jackfruit, cu excepția persoanelor alergice la acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*