Care sunt cauzele atacului de cord?

Inima este cel mai greu mușchi din organism. Inima medie bate 100.000 de ori pe zi, zi şi noapte, pentru a furniza oxigen şi substanţe nutritive pe tot corpul. Sângele pompat de inimă, de asemenea, transferă produse reziduale, cum ar fi dioxidul de carbon, către plămâni, astfel încât să poată fi eliminat din organism. Funcționarea corectă a inimii este esențială pentru a susține viața.Boala coronariană (CAD), cunoscută sub numele de boală de inimă, este o afecțiune în care colesterolul, calciul și alte grăsimi se acumulează în arterele care furnizează sânge inimii.

Acest material se întărește formând o placă care blochează fluxul sanguin către inimă. Când o arteră coronară se îngustează din cauza acumulării plăcii sau a unei alte cauze, mușchiul inimii este înfometat pentru oxigen și o persoană suferă de dureri în piept cunoscute sub numele de angină.

Legătura dintre bolile de inimă și atacul de cord

Legătura dintre bolile de inimă și atacul cardiac Uneori, o bucată dintr-o placă grasă dintr-o arteră coronariană se rupe sau se rupe. Când se întâmplă acest lucru, în zona respectivă se formează un cheag de sânge ca răspuns la vătămare. Cheagul poate bloca fluxul de sânge prin arteră, provocând un atac de cord. Din păcate, unele atacuri de cord duc la oprirea completă a inimii, situație cunoscută sub numele de stop cardiac brusc. De asemenea, inima poate începe să bată într-un ritm foarte periculos numit tahicardie ventriculară, care este potențial fatală. Infarctul cardiac (infarctul miocardic) este una dintre cele mai comune forme de boli cardiovasculare. Numai 400.000 de persoane din Germania suferă de un atac de cord în fiecare an, care afectează persoanele de toate vârstele.

Cantitatea de timp care se scurge între când apare un atac de cord și când se primește tratamentul este critică în determinarea rezultatului individului. Potrivit American Heart Association, fiecare 30 minut întârziere în tratamentul crește mortalitatea cu 7,5%. Prin urmare, este important să solicitați asistență medicală la prima suspiciune de atac de cord.

Inima este alimentată cu oxigen de către vasele de sânge (arterele coronare) care acoperă inima. Un atac de cord este prezent atunci când un vas de sânge este blocat, care apare de obicei din cauza unui cheag de sânge într-o porțiune deja redusă a arterei. Inima folosește 5-20% din alimentarea cu oxigen a organismului (depinde de performanța fizică) pentru a pompa sânge în tot corpul. Dacă inima nu primește suficient oxigen, o parte din mușchiul inimii moare. Acest lucru se poate întâmpla cât mai devreme în douăzeci de minute. În cazurile severe, inima este deteriorată într-o asemenea măsură încât persoana moare.

„Ora de aur” este adesea denumită atacuri de cord.

În cardiologie, „ora de aur” este frecvent referită atunci când vorbim despre atacuri de cord – acest termen subliniază importanța primirii tratamentului într-o oră pentru a limita afectarea inimii. Atunci când tratamentul este primit prea târziu mușchiul inimii moare irecuperabil, se formează țesut cicatricial, crescând, de asemenea, riscul pentru alte tulburări cardiace, cum ar fi aritmii. Aritmiile pot afecta capacitatea inimii de a pompa eficient sângele în întregul corp; în situații severe, ele pot duce chiar la stop cardiac.

Ateroscleroza este o boală cronică care provoacă calcificarea arterelor și este cauza obișnuită a unui atac de cord. Arterele sunt vase de sânge care transportă sânge bogat în oxigen de la inimă la organe, mușchi și țesuturi. Când stratul interior al arterelor este deteriorat (de la hipertensiune arterială, fumat sau colesterol ridicat), excesul de “grăsime rău” sau colesterolul LDL, care circulă în fluxul sanguin se atașează la această zonă. Aceasta atrage apoi celulele albe din sânge (macrofage); celulele albe din sânge și colesterolul LDL formează o placă în peretele vasului, determinând artera să-și piardă elasticitatea normală. Arterele devin mai înguste și mai rigide în timp, provocând o perturbare a circulației și pot chiar să devină complet blocate.

Vas de sânge care provoacă ocluzie

Dacă suprafața unei plăci se rupe, trombocitele (trombocitele) care curg prin sânge se atașează de această zonă și formează un cheag (trombocite). Aceasta blochează vasul de sânge provocând o ocluzie. Când vasul este blocat, circulația este afectată, determinând o cantitate insuficientă de oxigen care trebuie livrată mușchiului cardiac. Dacă vasul blocat nu este redeschis rapid, mușchiul care primește alimentarea cu sânge din această arteră moare și formează țesut cicatricial. Ateroscleroza poate afecta vasele de sânge ale inimii, creierului, gâtului și extremităților. Atunci când un vas în picioare este afectat, acest lucru provoacă boli arteriale periferice; atunci când o arteră din creier este blocat, acest lucru duce la un accident vascular cerebral.

Vasele de sânge din jurul inimii sunt numite arterele coronare- atunci când acestea sunt afectate de ateroscleroza, este cunoscut ca boala coronariana (CAD). Când o arteră coronară este blocată, aceasta provoacă un atac de cord. În plus față de cheagurile de sânge, spasmele vaselor de sânge (spasme ale arterei coronare), embolii arterei coronare sau restenoza unui stent sau a unei grefe bypass coronarian pot duce la un atac de cord. Stenturile sunt plase de sârmă care sunt plasate în vasele de sânge coronariene pentru a păstra o porțiune îngustă a brevetului vasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*