Ceara de albine a fost găsită pe ceramică datând încă din 7000 î.Hr., cel mai probabil folosit pentru impermeabilizare. Egiptenii antici au oferit miere zeilor și apoi s-au alăturat grecilor, romanilor și chinezilor în folosirea acestuia ca o alifie pentru răni și un tratament pentru febră și boli de stomac. Astăzi, susținătorii de miere tout proprietățile sale miraculoase de vindecare, susținând că poate preveni cancerul și bolile de inimă, reduce ulcerele, ușura problemele digestive, reglează zahărul din sânge, calmează tusea și durerile de gât și crește performanțele atletice. Dar câte dintre aceste utilizări, antice sau moderne, au fost dovedite de știință? Nu există nici o îndoială că mierea are puterea de a ucide bacteriile. Studiile au arătat că este eficient împotriva a zeci de tulpini, inclusiv E. coli și salmonella. Un anumit tip de miere din.
Noua Zeelandă, numit manuka miere, împreună cu Malaezia Tualang miere, a fost demonstrat de a lupta stafilococilor şi bacteriile digestive responsabile pentru ulcere peptice, H. pylori. Ce face mierea antimicrobiană? Cele mai multe albine depun peroxid de hidrogen în miere, deoarece sintetizează polenul de flori. Adăugați că mierea este în mod natural acidă și aveți o rețetă pentru proprietăți antibacteriene. Asta ar explica rolul vechi de secole al mierii în accelerarea vindecării rănilor și tratarea plângerilor gastrice. Destul de sigur, știința modernă a demonstrat eficacitatea mierii în tratamentul ulcerelor, rănilor de pat, arsurilor, rănilor cutanate și inflamațiilor.
Mierea a fost cunoscută chiar că vindecă răni care nu răspund la antibiotice
Miere a fost chiar cunoscut pentru a vindeca rănile care nu răspund la antibiotice, deşi trebuie avut grijă pentru a fi sigur că mierea în sine este liber de contaminanţi. Știința a constatat, de asemenea, că mierea mai întunecată și mai concentrată poate fi mai puternică și că tipul de plante recoltate de albina ocupată afectează calitățile antibacteriene. Deși mierea manuka și Tualang au fost cercetate temeinic, oamenii de știință sunt ocupați să analizeze proprietățile mierei cultivate local pentru a înțelege beneficiile sale potențiale.
Thumbs up: Gâtul liniștitor. Un studiu al copiilor 139 a constatat că mierea a făcut o treabă mai bună de a ușura tusea pe timp de noapte și de a îmbunătăți somnul decât atât dextrometorfanul popular, cât și difenhidramina antihistaminică (Benadryl).
Un alt studiu efectuat pe 105 de copii a arătat că mierea de hrișcă a depășit, de asemenea, dextrometorfanul în suprimarea tusei pe timp de noapte. Studii în Italia, folosind miere de flori sălbatice, și Israel, folosind eucalipt, citrice și labiatae miere, a constatat că chestii lipicioase depasit placebo în reducerea atât pe timp de noapte tuse și probleme de dormit la copiii cu infecții respiratorii. Dar fii foarte atent. Mierea nu trebuie administrată niciodată copiilor sub vârsta de 1 an, deoarece sistemele digestive ale sugarilor nu pot face față contaminărilor din miere, cum ar fi sporii care provoacă botulism.Botulismul pentru sugari este cea mai frecventă formă de botulism uman în SUA. Studiile efectuate pe șobolani diabetici au descoperit că mierea Tualang joacă un rol în reglarea glicemiei. Dar șobolanii nu sunt oameni, iar experții avertizează împotriva folosirii prea multor lucruri dulci. Mierea este încă metabolizată ca zahăr, la fel ca zahărul de masă, melasa și siropul de arțar.
Mierea promite ca agent anti-cancer și preventiv pentru bolile de inimă
În laborator, mierea Tualang a fost demonstrată că perturbă celulele cancerului de sân, cervical și de piele, dar un vas Petri este departe de un proces uman. Totuși, mierea promite ca agent anti-cancer și preventiv pentru bolile de inimă deoarece conține niveluri ridicate de antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și a inflamației, care stau la baza multor tipuri de cancer și a bolilor cardiovasculare.
Deci, gândiți-vă la miere ca la afine, broccoli și alte legume crucifere, nuci, struguri, legume verzi închise, ceai și cereale integrale: Mâncarea unui amestec de alimente sănătoase poate ajuta doar corpul să lupte împotriva bolilor. Mierea este multe lucruri pentru mulți oameni. Este un îndulcitor nutritiv, natural, o sursă de energie concentrată și un remediu popular pentru sănătate și vindecare.
Mierea este, de asemenea, un ingredient activ în produsele de frumusețe și de îngrijire a pielii și subiectul cercetării medicale. Ce este exact acest super-aliment dulce și siropos și cum vă poate ajuta? Albinele fac miere din nectarul dulce de flori pe care îl adună în călătoriile lor și îl aduc înapoi în stup. Nectarul este transferat de la albina colector la albinele lucrătoare înapoi la stup, care procesează lichidul dulce într-un sirop gros și îl depozitează în fagure.
Fagurele în sine este confecționat din ceară
Fagure de miere în sine este făcută din ceară produsă de albine mai tinere şi turnate în celule în formă de hexagon suficient de puternic să deţină miere. Pe măsură ce albinele lucrătoare descarcă nectarul în celule, îl ventilează cu aripile pentru a evapora umezeala, astfel încât devine și mai groasă, mai lipicioasă și mai rezistentă la deteriorare. Albinele sigilează apoi celulele de tip fagure cu mai multă ceară pentru a proteja mierea în timpul depozitării. Apicultorii folosesc diferite metode pentru a stoarce sau a extrage în alt mod mierea din fagure. Unele metode de scurgere miere păstrând pieptene ceara astfel încât acesta poate fi folosit din nou,
în timp ce alţii se topesc sau altfel manipula ceara pentru a elimina şi separa miere crudă. Apicultorii mici se opresc de obicei aici şi vând mierea în stare brută, însă majoritatea producătorilor de miere vânduţi în supermarketuri fac un pas mai departe, cumpărând loturi mari de miere, apoi diluând, încălzind şi filtrând produsul brut pentru a elimina polenul şi alte substanţe naturale.