Dieta ketogenică se concentrează pe reducerea drastică a carbohidraților. Dar nu este ușor de urmărit, dieta keto așa cum explică manualul low carb orez cartofi.
Dieta ketogenică: ce este?
Dieta ketogenică este o dietă care reduce drastic carbohidrații, bogate în carbohidrați crescând proteinele și în special grăsimile. Scopul principal al acestui dezechilibru în proporțiile de macronutrienți din dietă este de a forța organismul să utilizeze keto grăsimile ca sursă de energie alimente permise.
În prezența carbohidraților, de fapt, dieta keto toate celulele își folosesc energia și proteine pentru a-și desfășura activitățile. Dar dacă acestea sunt reduse la un nivel suficient de scăzut, keto încep să utilizeze grăsimi, cu excepția celulelor nervoase care nu au capacitatea de a face acest lucru. Apoi începe un proces numit cetoză, masei musculare deoarece duce la formarea de molecule numite corpuri cetone, de data aceasta utilizabile de creier. De obicei, grăsimi și cetoza se realizează după câteva zile cu o cantitate zilnică de carbohidrați de aproximativ 20-50 de grame, 5 carbohidrați dar aceste cantități pot varia individual.
Cetoza este o afecțiune toxică pentru organism grasimi, dietei keto care asigură eliminarea corpurilor cetone pe cale renală. Diferit este starea patologică a acidozei metabolice, de exemplu, carbohidrati în cazul unei complicații a diabetului de tip 1 în care ajungeți la acumularea de corpuri cetone alimentare care dau respirației mirosul caracteristic al acetonului alimente bogate. La copii, semințe se poate manifesta în prezența febrei ridicate sau a stresului emoțional puternic. Acest tip de dietă ketogenica are un impact mare asupra organismului, https://www.utt.ro/dieta-keto-obtine-rezultate-si-informatii-utile/ atât de mult încât sa născut inițial ca o dietă recomandată pentru a reduce convulsiile la pacienții care nu au răspuns la medicamente, în special la copii interzise alimentare.
Astăzi succesul dietei ketogenice este în principal legat de alimentele permise eficacitatea acesteia în reducerea greutății, dar este important să subliniem că nu este un regim simplu de urmat. De fapt, este suficient să “răzuiți” chiar și puțin în ceea ce privește carbohidrații 20 proteine pentru a induce organismul să blocheze interzise și să folosească din nou sursa de energie preferată: zaharurile. Cei care au urmat această dietă – care este de obicei propusă pentru perioade scurte, de câteva săptămâni – declară că au o mare energie odată ce ajung la starea de cetoză. Dar zilele care preced acest eveniment sunt uneori caracterizate de greață, fructe de pădure constipație, mănânci oboseală și dificultăți de respirație. De asemenea, nu există dovezi că, pe termen lung, dietă ketogenică rezultatele obținute sunt mai bune și mai durabile decât cele obținute cu o dietă echilibrată.
Dieta ketogenică a fost utilizată pentru prima dată în 1920 pentru a trata pacienții care suferă de convulsii frecvente de epilepsie. Atacurile au fost reduse în timpul postului alune de pădure cetoză. Mai recent, este utilizat în dietele de slăbire pentru obezitate mare și în acele situații clinice în care este necesară o pierdere rapidă în greutate poți consuma dezavantajele. Obiectivul este atins prin reducerea aportului de glucoză prezent în carbohidrați diete și creșterea consecutivă a corpurilor cetone și a acidității (pH) în sânge (cetoză).
Cum funcționează dieta ketogenică
Principalele surse de energie sunt proteinele și grăsimile din care se formează corpurile cetone folosite de mușchi și creier. Carbohidrați aproape complet absenți dietei ketogenice. Corpurile dieta keto cetone se formează în mod normal în caz de corpii cetonici post prelungit sau în timpul febrei înalte. În aceste cazuri, respirația este usturoi. Acest nutriție de slăbire trebuie aplicat în mod necesar cu sfatul medicului nutriționist timp de câteva luni pentru a evita efectele floarea soarelui nocive asupra sănătății.
Dieta ketogenică este indicată, pe lângă epilepsie, masa la sportivii care au nevoie de “masă”, în obezitate severă, migrenă, apnee în somn, diabet, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie. Prezența redusă a carbohidraților în dietă inhibă sinteza colesterolului (inactivarea enzimei HMGCoA), activată de insulină cu ocazia creșterii zahărului din sânge după o masă bogată în carbohidrați, zaharuri fizice.
Introducerea crescută a contraindicațiilor proteice dietetice dieta la subiecții cu insuficiență renală, hipertensiune arterială, grăsimea insuficiență hepatică, diabet I, sarcină, zahar constipație. Pentru a nu suferi sindroame de deficiență de fructe și legume (carbohidrați), grăsimea este necesar să ulei de cocos se recurgă la Suplimente pentru a acoperi necesarul zilnic grăsime zahăr.
De ce pierzi in greutate
Mulți mă întreabă de ce cu dieta ketogenică pierdeți greutatea atât de repede în comparație cu alte diete. Conform cercetărilor mai recente, zahăr mecanismul cel mai probabil (vezi bibliografia) unt care duce la scăderea în greutate constă în introducerea crescută a proteinelor în comparație cu carbohidrații corpul. Acest lucru accentuează și corp activează metabolismul care keto “arde mai multe calorii” alimente suplimente.
Pe scurt, aici sunt ipotetice mecanisme: standard reducerea poftei de mâncare pentru satiating efect de proteine, acțiune pe hormoni care controleaza apetitul cu mai puțin foamea, corpul de supresie acțiune asupra Apetitului de corpi cetonici, legume și uleiuri vegetale care sunt formate atunci când se utilizează grăsimi (oxidare) ca sursă de energie, reduce formarea de grăsime ca urmare a scăzut de introducere de zaharuri. Cetonele pot avea efecte pozitive alimente asupra stării de spirit la subiecții supraponderali, nuci musculară excluzând prima săptămână când pot exista oboseală, avantajele somnolență, care sunt de scurtă durată.
Introducerea redusă a carbohidraților-carbohidrații conțin carbohidrați și sunt combustibilul celulelor noastre, lactate în special neuronii. Lipsa carbohidratilor din meniu si organismul “arde” grasimile pentru a obtine energia necesara musculară.
Creșterea aportului de proteine și grăsimi fără creșterea caloriilor totale carne. Grăsimile trebuie să fie consumi în polinesaturate (derivate din uscate, ulei de măsline extra virgin). Aminoacizii prezenți în proteinele derivate de la animale sunt necesari pentru a produce glucoza necesară organismului.