Cum se reduce greutatea la 40 de ani?

Pierderea grăsimii după 40 de ani – De ce este atât de greu și ce metode funcționează? Iată un program în 10 pași pentru a elimina kilogramele unul câte unul, a arde grăsime și a-ți atinge obiectivul de greutate pe care ți l-ai stabilit. În fiecare an, acul de cantar pare ceva mai greu de mișcat. Reduceți dimensiunea porțiilor, spuneți „Nu, mulțumesc” deserturilor; vă înscrieți la cursurile Zumba – și totuși dimensiunea blugilor dvs. crește, iar nivelul dvs. de energie scade. Ce se întâmplă ? Din anii patruzeci, corpul nostru suferă o serie de modificări care afectează profund digestia, metabolismul și alte funcții corporale. Din cauza modificărilor, inclusiv a modificărilor hormonale, rata de creștere a celulelor noastre încetinește. Trebuie doar să învățăm să trăim cu ea.

Cu toate acestea, dacă ceva nu este în regulă, din punct de vedere metabolic vorbind și există o problemă medicală de bază, ea trebuie tratată înainte de punerea în aplicare a oricărui program de scădere în greutate, astfel încât să poată avea efectele maxime. Iată un program în 10 pași pentru a înțelege problemele care vă împiedică să pierdeți în greutate după 40 de ani și să aflați cum să le depășiți. Cunoaște-te și adaptează-te la noile ritmuri biologice ale corpului tău Pe vremuri, a fi bătrân nu însemna neapărat să ai forme.

Metode de a pierde în greutate în anii 40.

Astăzi, cei care au peste 40 de ani ne confruntăm cu o dublă provocare: Trăim mai mult și nu suntem la fel de activi ca înainte. Când vine vorba de arderea caloriilor, este o ecuație destul de simplă. Ceea ce se consumă trebuie să fie ars sau totul va rămâne pe șoldurile noastre. Creșterea în greutate este foarte ușoară – consumul de doar 100 de calorii în plus pe zi (cu 100 de cantități mai mari decât arde corpul tău) va duce la creșterea în greutate de 4-5 kilograme într-un an, spun specialiștii. Ce sunt 100 de calorii? Nu prea mult: o conservă de Coca-Cola conține 155 de calorii, o bară de ciocolată peste 200. Desigur, cola, chipsurile și prăjiturile cu ciocolată nu sunt o problemă dacă alergi sau mergi.

Dar după 40 de ani, nivelul nostru de activitate tinde, de asemenea, să scadă. Provocarea constă în echilibrarea celor doi. Fă un pas înapoi din ultimul an și gândește-te când greutatea ta părea stabilă și când părea să crească încet. Ce făceai în săptămânile bune? Ce a sabotat celelalte momente? Faceți o listă cu ceea ce funcționează pentru dvs. și ce vă face să creșteți în greutate. Folosește-ți propriile obiceiuri sănătoase, cel mai probabil este să te ajute acum.

Eliminați condițiile metabolice de bază pentru a accelera pierderea în greutate Ați fi surprins să aflați că problemele tiroidiene afectează mai mult de unu din cinci adulți după 40 de ani? Și că 8 din 10 persoane sunt femei? Cea mai frecventă boală este hipotiroidismul – o tiroidă care nu este suficient de activă – și acesta este unul dintre principalele motive care împiedică multe femei de peste 40 de ani să piardă în greutate. Tiroida este o glandă mică care produce hormonii care reglează metabolismul, iar atunci când este deficitară metabolismul nu mai este reglementat corespunzător. Imaginează-ți o tiroidă slabă ca un fel de termostat intern care ar fi setat prea jos. Simptomele includ senzația de frig permanent, circulația slabă a mâinilor și picioarelor, mâinile transpirate, oboseala și letargie, căderea părului (inclusiv sprâncenele și genele) și creșterea în greutate  în ciuda eforturilor autentice de a mânca bine și de a face exerciții fizice. Dacă bănuiți că hipotiroidismul determină încetinirea metabolismului dvs., primul pas este să vă adresați medicului dumneavoastră și să-i cereți să vă facă un test tiroidian. Atenție: nu este întotdeauna atât de simplu.

Cunoaște-te și adaptează-te la noile ritmuri biologice ale corpului tău

Mulți experți tiroidieni consideră că testele de sânge de primă linie ale funcției tiroidiene, cunoscute sub denumirea de teste TSH, nu sunt indicatori de încredere, acești experți susțin că medicii ar trebui să diagnostice pe baza simptomelor și nu pe teste de laborator. Există un dezacord considerabil între endocrinologi cu privire la ceea ce ar trebui considerat un nivel „normal” al hormonului stimulator tiroidian, o rată care ar indica hipotiroidismul subclinic și o rată care ar reflecta hipotiroidismul. Din 2003, Asociația Americană a Endocrinologilor Clinici (AACE) a recomandat ca un rezultat al testului TSH egal sau mai mare de 2,5 să fie considerat ca un posibil indicator al hipotiroidismului.

Dar multe laboratoare folosesc încă un standard vechi, unde 5.5 este considerat pragul peste care nivelul de tiroestimulină este anormal. Noile recomandări emise în comun de un grup de lucru din AACE și American Thyroid Association (ATA) nu au clarificat prea mult, în rezumat, un rezultat al testelor între 2,5 și 10 poate indica hipotiroidism (de la caz la caz). În plus, recomandările din 2012 sugerează că medicii folosesc un alt test pentru un nivel de anticorp tiroperoxidază, sau TPOAb, într-un diagnostic de hipotiroidism autoimun. Concluzie: Dacă rezultatul testului TSH este mai mare de 2,5, asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe că AACE vă consideră candidat pentru tratamentul tiroidian, în funcție de simptomele dumneavoastră. Apoi cereți un endocrinolog, puteți discuta cu el despre necesitatea unor teste suplimentare.

Schimbă-ți obiceiurile alimentare pentru energie maximă

Schimbă-ți obiceiurile alimentare pentru energie maximă Scopul tău, în această etapă a vieții tale, este să te hrănești pentru a fi plin, fără a ceda tentației de a mânca așa cum ai făcut la 20 de ani. Una dintre strategiile recomandate este să mănânci mai des, dar în cantități mai mici de fiecare dată. Un alt beneficiu al acestei metode este că este mai ușor să-ți menții glicemia stabilă, astfel încât să nu ai vârfuri sau jgheaburi care să contribuie la înclinarea pe curba ta. Iată regula: încercați să mâncați cinci până la șase mese mici pe zi și să nu petreceți mai mult de trei sau patru ore fără să mâncați.

De exemplu, puteți mânca un mic dejun sănătos și ușor înainte de a merge la serviciu, apoi luați un iaurt nongra în dimineața târzie. Deci, în loc să mănânci o mâncare mare de paste la prânz și să petreci după-amiaza doar pe jumătate adormită, mănâncă prânz ușor și petrece restul pauzei de prânz la o plimbare rapidă. Luați o gustare pe bază de nuci cu un măr, vă va împiedica să mâncați dulciuri la 4 dimineața și această gustare vă va împiedica să supraalimentați la cină. Scopul tău este exact opusul privării și al dietei – trebuie să-ți faci corpul să se simtă plin și hrănit în orice moment, atât timp cât cantitatea totală de mâncare consumată este mai mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*